Thursday, December 29, 2011

berhati-hati ketika chat.

assalamualaikum .
..

aku o9 kejap sebab tadi pagi aku study,
study sambil tengok ombak rindu. #ok, aku tau dah basi.. haha.

aku bukak je, ada orang ajak chat..
chatt??

aku kurang gemar nak chat dekat fb,
lagi pulak kalau chat dengan orang tak kenal,
bukan sebab bf baca, tapi sebab:

berita pung pang cakap gadis diperdaya men-in-black untuk jadi keldai dadah,
ditipu oleh warganegara men-in-black dijual dan jadi pelacur, itu ini..

jadi aku disini nak cakap benda tu benar sama sekali. taktipu.
ni ha kat bawah ni ada sekor..

dia add aku, pas aku approve je, terus dia ajak chat.. kononnya lah kan..
who cares niat baik ka apa.??. muka memang sama hitam, hati tak tau.. haha.


aku ni jenis straight to the point jadi tak reti nak lapik2 kain bila tulis,

ayat dia perghhh..!! aku tanya, korang cair tak? cuba kalau letak profile pic aaron aziz ke,
sah2 aku jadi izzah.. tapi dia cuma mat itam..


mat itam: "remember money is not love"

licha gadis melayu: memang adinda tau la money not love,
but my love is not for you...!

aku terus unfriend, report, block, spam, buat pe yang patutlah..

kesimpulannya, nak chat boleh, bukan kat fb je, tapi kena berhati-hati..
jangan semua benda nak cerita dekat orang yang tak kenal.. k.

shake hands.
xoxo.


p/s: ini kisah benar,unedited.

12 comments:

Am0y said...

pas nie xseyh aprove org sbrg dha . =) hehe .

liza nora said...

@amoy: hehe.. jaga2 tau dear..

hidayah delilaz said...

peh nasib baik. pandai awang itam legam ni mengayat =='

liza nora said...

@hidayah delilaz: mulut yang manis.. aw aww.. hehe..

Nisa Greennnpanda said...

ignore je request fren dr foreigner... n jgn chat ngan diorg..huhu~...

liza nora said...

@nisa: yes,, thnks for da advce dear

cik pinaz said...

men in black tu liza . hahaha ..

liza nora said...

@cik pinaz: haa.. femes tuu.. xmau sorng?

Roslina Nana said...

yeahh,sgt setuju...pernah jugak terkena cmni...dia say hi je trus unfriend..tkot...=)

liza nora said...

@roslina nana: kena jga diri dear.. kita xtaw pe diorg bley buat.. huhu.. pandai pulak tu diorg mengayat.. bahaya..

asyeq said...

mmg terbaik ko pny reply liza..kalo kak ckin takut da nk layan org2 cmtu..huhuhu..

liza nora said...

@asyeq: haha.. tnkiu2.. brani mati gak la.. tpi good lesson jgk, klu x we never know.. ye tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...