Thursday, December 15, 2011

spectacles vs. contact lens

morning.
ok, today i want to present about spectacles versus contact lens..
are u a contact lens wearer??

ok, stop... haha..

jadi hari ni aku ada presentation untuk course - communication at work.
beria jugaklah aku wat slide sampai 4 hari untuk HANYA 10 slide sahaja..
%&@#$%..

ya aku tau, kalau korang buat mesti 1 hari je kn.
tak pun, sejam dah siap.. ada aku kesah??.hewhew..

ceritanya aku adalah sales rep untuk optical center,
akan pujuk orang supaya PAKAI product aku ni.

dan aku juga akan mengajar orang (classmates aku je pun)
tips nak pakai contact lens dengan jayanya..

sambil tu, aku nak bagi tau korang freshkon ada kuarkan c.lens baru. Dezigner.


p/s: kalau rasa nak tau pape sal c.lens, feel free to ask me..k. (ayat serius)

thanks for reading. daa..

16 comments:

eva said...

wah!! byk nak tanya tp tak tau nak tanya hahaha

eva tak leh pakai spec tau sbb penin.. tak tau naper.. pakai sunglases pun kepala penin.. sbb dia, tak boleh letak brg antara dua mta.. pelik kan..

eva pernah jugak pakai contact lense tp utk men2 jak.. sbb degree tak lah kuat sgt.. 50 jer.. cuma tak boleh lama sgt pkai sbb kering.. huhu

nasihat anda cik? hehehe

Citrus Azwa said...

rindunya presentation and all that..first of all,let me inroduce dulu...opening presentation...hehe..citrus pkai spek xsuka pkai lense..hihi..;) ok dh abeh mrepek...bye..follow sini..

cik pinaz said...

wow ! tak sukanya cakap depan orang .. kelu lidah .. sambil tersenyum tak perlu kata apa apa ..

liza nora said...

eva: dear. liza rse sebb over power kot. tak pun, sebab sunglass tu terlalu bsar n curve..
color sunglass pun faktor jugak..

c.lens kalau kering, boleh beli rewetting drop. macam eye-mo tu.. hehe... i hope dapat tlg eva.. hehe.

liza nora said...

eva: dear. liza rse sebb over power kot. tak pun, sebab sunglass tu terlalu bsar n curve..
color sunglass pun faktor jugak..

c.lens kalau kering, boleh beli rewetting drop. macam eye-mo tu.. hehe... i hope dapat tlg eva.. hehe.

liza nora said...

@citrus azwa: hehe.. tula, dats the best part of being a student.. liza suka wat presntation. hehe.. nape tak suka pakai lens?

liza nora said...

@cik pinaz: hm.. dulu2 liza pun cmtu jugak

Nurliyana Alias said...

communication at work?
informative ea?

liza nora said...

@nurliyana alias: info dah.. ni persuasive.. hehe.. uitm too??

gmiDOTstudent09 said...

what is lens.?who create this product.?what kind of material using for this product.?what process involve to make it . pls answer . kihkihkih

eva said...

ha ah betul jugak.. kwn pun ada ckp mcm tu.. tp yalah mcm tak pasti sgt kan.. so awak pun ckp mcm tu.. so malas nak pakai spec je lah.. eheh.. sbb lagi oke.. ehhe.. trima kaseh ;)

liza nora said...

@gmiDOTstudent09:
-lens is a type of visual aid. serve the same purpose as spect.
-created by Oculus Pvt Lmtd.
-made of : pliable hydrophilic ("water-loving") plastics called hydrogels
-manufactured in a special way.( u can google dat/ youtube)

kihkihkih. ni facts taw. *_*

liza nora said...

@gmiDOTstudent09:
-lens is a type of visual aid. serve the same purpose as spect.
-created by Oculus Pvt Lmtd.
-made of : pliable hydrophilic ("water-loving") plastics called hydrogels
-manufactured in a special way.( u can google dat/ youtube)

kihkihkih. ni facts taw. *_*

liza nora said...

@eva: dear, i suggest lah if your power not that high, jgn salu pakai sgt spect. eat more veges.. hehe..
if you wear lens, beli yang plano (tak de power).
pakai jalan2 ok je. hehe

Mishter Izwän said...

great, where u get the info.?wiki?google translate?or bings studio . hahaha . but the last question u do not give correct answer . 8/10 huhu

liza nora said...

Mishter Izwän : haha.. dont u know that google is my boyfrend?. lol.
hm.. its a long process lah. krg i tulis u igt i wat note pulak.. y 8?. bg la 9 at least.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...