Sunday, November 27, 2011

cantik: tips pakai eyeliner..

hye semuaaa...

macam mana nak pakai eyeliner dengan cantik?

jenis2 eyeliner:
~pensil
~liquid
~gel

untuk beginner,
aku cadang guna pensil dulu. sebab liquid & gel senang comot.
sebab tangan korang for sure akan ketar2 bila nak wat garisan. Trust me!. hehe.

eyeliner boleh dipakai dengan pelbagai jenis gaya.
boleh la tengok gambar kat bawah ni, dan sila praktis di rumah..

kalau pergi kelas, aku cadangkan guna pencil eyeliner, pakai bahagian atas je.. jadi nampak natural sikit.

*__tips __*

* trick untuk efek Smokey Eyes.
lepas letak eyeliner (jenis pensil), ambil berus kemudian ratakan dia.

rujuk gambar dibawah>


kalau takde berus, amik cotton bud wat macam ni. pun boley..
yang penting menjadi..

*kalau eyeshadow habis, lukis garis tebal2 bahagian atas, kemudian pun gosok dengan berus.. lepas tu guna liquid eyeliner wat garisan baru.

*kalau nak effect mata BESAR guna white-inked eyeliner. (kaler putih).
nak senang, pakai je C.Lens. settle problem. haha


nak cantik lagi, kalau korang pakai macam ni..

^winged eyeliner.

ok. daa.

11 comments:

ainol akasyah said...

saya prefer pakai yg liquid .. tak comot dan kalau nak padam senang..xde la coreng2 mate ni hehe..btw thanks 4 sharing

Kekasih Khairul Fahmi Apek Yang Ketiga Muncul ?

liza nora said...

@ainol akasyah: awk dah expert la kiranya..hehe. saya tak kisah, hentam je. liquid amik masa lama skit. nervous.. ! haha

roseputih zumie said...

sy kalao pkai eyeliner mst kuar air mata.. wahaha.. tk taw bila nk xpert tah.. haha

liza nora said...

@roseputih zumie: hm.. myb tak sesuai kot. sy dlu guna liquid, elianto py.. jd sama cm awk la. then guna lain, dh ok

SHAFIQ HASHIM said...

Nice Tips..Tp2 Sy Lelaki..Hehe..Selamat Berblog..Salam

sue perbs.. said...

nice tips.. jarang pkai eyeliner.. sbb tk reti.. hehe

cik pinaz said...

pnaz pakai mst seblah elok sblh lagi x elok .. huhu ..

liza nora said...

@shafiq Hashim: hehe.. thnks for reading anyway.. t i wat entry for guys ye.

@sue Perbs: hm.. kne praktis la dear..

@cik Pinaz: sama la sy pun.. tp skg dh ok skit. coz sy guna pnsl je..

Ena Qalinsya said...

slalu pakai yg atas jek n amai puji cantek.. tp eyeliner la yg cantek bkn ai ihiks n amai suh ajo buat... tp skang blajo pakai yg liquid, slalu mata kanan ok tp mata kiri yg tketar2 hehehe

liza nora said...

@ena Qalinsya: saya guna pensil je sebb kalau liquid lama sangat.. huhu.. hm.. ramai suro awak aja sebab awak terer la tuh. hehe

Am0y said...

smpai skg xpndai gna eyeliner . = =' . pakai c.lens je sng . =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...