Thursday, February 16, 2012

cik masih ada komitmen dengan saya

assalamualaikum.

ni lah 1 perkataan yang buat aku kecut perut.
komitmen..

bukanlah bab berkasih-sayang tu.
ni komitmen yang aku sendiri pun tak sedar..
sejak bulan 12, aku dah stop bayar bb, (broadband) sebab aku berniat nak terminate je..

kalau ikut pe aku paham lah kan, bila kita dah stop bayar,
jumlah aku kena bayar tu takat tu je lah. tak naik2 lagi dah..
cuma nya aku kena bayar kemudian cakap aku nak terminate..

bijaksana sungguh la aku,
sampai la selasa tadi bill datang rumah,
memang terkejuttt... omaigoddd..

++bil tertunggak RM180.++

punyalah terkejut, berasap je 1 badan aku, sebab masa bulan 12
jumlahnya cuma RM55..

bila aku call center, macam2 lah dia cakap ..
nak terminate kene pergi center lah..
bla3..

"memang akaun cik dah dibekukan, tapi cik masih ada komitment dengan saya"..

ok fine. aku pun bayar, dan sekarang aku nak cakap
"saya ceraikan awak"..
takmo dah komitmen2 bagai ni..

4 comments:

Cik Aini Lavender's said...

Haishh..btul la kn sbb aritu ada kwn CL nk terminated jg tp dorang ckap kena tggu 2 thn sbb ada kontrak.mau x mau kena mau jglah :)

Nazri Hanafiah said...

kalau nak terminate kene cari centre yang boleh terminate...menyusahkan la... aku nak terminate lama dah..tapi tempat dia jauh...paling dekat pun dekat klang, n klcc

cik pinaz said...

pakai bb apa ? celcom ke maxis ?

liza nora said...

@cik lavender's: hm.. Tula psl.. Klu xd hidden chrge xp.
Ni mcm2 la itu ni.. Leceh.. Huhu

@cik pinaz: pki clcm, sbb cuti sem tu la
Nk termnte, huhu.. Rugi dh 100lbih.

@nazri hanafiah: tp kn cll je cntr ckp nk trmnte jgk.
Xley g cntr.. Then, dia akn wt jgk la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...