Tuesday, April 24, 2012

red velvet idaman kalbu

assalamualaikum semua..

errkkk.. alhamdulillah.
aku suka makan terutamanya kek yang sedap2.. 
tiap bulan aku akan spent sejumlah uwang untuk ke secret recipe beli kek 
pastu makan sampai muncit..

antara semua, cheese cake lah yang paling aku suka, 
sampailah satu hari tu
ada kawan aku datang rumah sewa, dia bagi red velvet cupcake..
bagi 5 biji, semua aku telan.. nomnomnom..

mak aii.. muka punyalah comel.
sedap lak tu..

sejak tu aku berazam nak buat kek ni.. resepi aku dah cari..
tinggal nak buat je lagi. 



ni yang sebelum letak topping.. merah menawan.. 




tuggu dulu lah..
bulan 6 baru buat..


ceihh.. cerita orang pemalas mg cmni.. kn?

*all pics credit to google. thnks

5 comments:

Mishter Izwän said...

owh . baru cek tahu . tp nmpak mcm cup cake jugak kan. tp cume dyer nmpak lg sedap n mcm susah je nk wat !!

SHIKIN ALI said...

sedapppp nyeee ! ajin2 la ea buat.. heheh :) nice.. done follow :)

NurShahFamily said...

akk selalu tgk n baca n3 org ttg red velvet ni... sgt sedap ke hehehe.. lum pernah lak akk makan... apa kata akk beli 3 cup tu hehehe..

apapun salam perkenalan ye...

♔Lady Ainaa♔ said...

wahh, kite serupalah, suke sgt kek...setiap minggu blh dikatekan pegi mkn kt S.R.. huaaaa... cantiklah pulak warna red velvet tu, t mintak bg resipi ek..nk try gak buat

liza nora said...

@Mishter Izwan : hm.. ni la yg i dok salu cerita kt u.. haha

@shikin ali: i ni mg big fans cake.. cheese plg suka

@nurshahfamily: yke akak?.. ni pun baru 1st time nak buat sendiri.. risaw jugak kalau xjadi

@lady ainaa: wahh.. sama la kita.. hehe.. no problem. nanti liza share resepi kat sini..

thnks a lot for the comments ye.. i appreciate it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...